Előny a Vasasnál, Pécsen javítanának

Vasas-Plaket – Kanizsa VSE 14-8 (4-2, 4-1, 2-1, 4-4)

Vízilabda osztályozó az OB I-ért, 1. mérkőzés. Budapest, Komjádi-uszoda. Vezette: Rum, Marjay.

Kanizsa: Pelle – Hertzka, Salamon 3, Dobay G. 3, Fodor, Dobay P., Mocsári. Csere: Leposa (kapus), Vadovics, Francsics, Szilágyi, Knézy, Horváth B., Balli. Edző: Ludányi Kadosa.

Dobay Gergely ezúttal is gólerősnek mutatkozott a Kanizsa VSE színeiben, a csapatnál remélik, ez Pécsen akár győzelmet is jelenthet számukra

Fotó: Gergely Szilárd

A kanizsaiak mint az OB I B-s bajnokság bronzérmese készülhetett az osztályozóra, melyet már tavaly is vívhatott a legfelső osztályért. Ezúttal a patinás Vasas az ellenfele a nagykanizsaiaknak és a párharc két győztes meccsig tart. Nos, az elsőn az angyalföldiek igyekeztek rögtön magukhoz is ragadni a kezdeményezést, de a dél-zalai klub játékosai kezdetben még jól állták a sarat, az eredmény 10-3-nál alakult már kissé egyoldalúan. Innen azonban volt még zárkózása Ludányi Kadosa legénységének, egy talán már „kiengedősebb” negyedet ugyanis döntetlenre hoztak, illetve a végeredmény számszerűleg nem tartozott a vállalhatatlan kategóriába. Folytatás június 1-jén, szombaton következik az előírásoknak megfelelő helyszín végett azonban a találkozó Pécsen kerül sorra 17 órától.

- Úgy érzem, az osztályozó első mérkőzésén nem sikerült rosszra, sőt, egy kicsit nagyobb koncentrációval még jobb, illetve szorosabb is lehetett volna – értékelte a mérkőzést Ludányi Kadosa, a KVSE edzője. - A baranyai meccshelyszínen próbálunk javítani, ami a harmadik találkozó lehetőségét is magában rejti.

P.L.