Folytatódott a Dallamkaland koncertsorozat

Ezúttal Radványi Balázs Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, a Kaláka együttes alapítótagja kalauzolta el a fiatalokat a versek, a mesék és a mondókák világába. Radványi Balázs a Magyar Népmesék, a Mesék Mátyás királyról és a Mondák a magyar történelemből rajzfilmsorozat számos epizódjának zeneszerzőjeként nemcsak József Attilától és Petőfi Sándortól hozott megzenésített verseket, hanem kortárs írók szerzeményeit is megosztotta az ifjú hallgatósággal. Előadásában pedig olyan hangszereket is megszólaltatott, mint a kalimba, az ukulele vagy a mandolin. A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház egy pályázatnak köszönhetően szervez tanórán kívüli ismeret- és tudásgyarapító programokat diákoknak. A koncertsorozatot Bánhidi Krisztián énekes-színész előadásával zárják.


Ezúttal Radványi Balázs Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, a Kaláka együttes alapítótagja kalauzolta el a fiatalokat a versek, a mesék és a mondókák világába

– A fogadtatás mindig nagyon hálás és jó. Ez valóban egy kis tanítást igyekszik ebbe belekeverni, hogy amit az iskolai órán kicsit nyögvenyelősen hallgatnak meg, itt a dallamok segítségével egy kalandon keresztül megérkezik jobban a fülükbe, talán jobban a tudatukba, és alkalmazni tudják majd, hiszen egy jó verssel könnyebben jön a szó a szánkra, olvasottabbak vagyunk. A költők szavai pedig, hogyha rögzülnek bennünk, a mi szókincsünk is gazdagodik – mondta Radványi Balázs Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész.