Gyereknap a Ligetvárosban

facebook megosztás

Gyermeknapot tartottak Ligetvárosban. Az Együtt Ligetvárosért projekt családi rendezvénysorozatában ezúttal a legkisebbek és a nagyobbacskák körül forgott minden, a vidám programok a szociális felzárkóztatást is szolgálták.


A ligetvárosi gyermeknapra nem csak a legkisebbek érkeztek, így igazi családi ünneppé vált

A ligetvárosi projekt a közösség összekovácsolását, a szemléletformálást éppúgy segíti, mint a mindennapokat. Számos sport- és szabadidős programot is rendeznek, szombaton a vígasságé volt a főszerep, de nem csupán a kikapcsolódás a cél. – Ami még nagyon fontos, hogy szociális munkások is tevékenykednek itt, az akcióterületen. 153 ember kap majd egyéni fejlesztést, és rövidesen a célcsoport képzése is meg fog valósulni, vagyis itt, az akcióterületen belül 30 fő fog valamilyen munkakör betöltésére alkalmas tanúsítványt vagy végzettséget megszerezni – fogalmazott Héhl Gina projektmenedzser.

A ligetvárosi gyermeknapra nem csak a legkisebbek érkeztek, így igazi családi ünneppé vált. – Ezek az emberek, akik itt laknak, hosszú évek óta vágynak arra, hogy tartozzanak egy olyan közösséghez, amely előbbre viheti az ő létüket. Azt gondolom, az elmúlt másfél évben komoly eredményeket értünk itt el – mondta Nagy József György, a DRVSZ elnöke.

A ligetvárosi gyermeknapon többek között az autentikus roma zenét mutatták be. A résztvevők több helyi és környékbeli együttest, művészeti csoportot is hallhattak.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.