Sikerrel zárták idényük

MTK II (6.) - Kanizsai Vadmacskák SE (7.) 58-64 (16-16, 9-13, 22-17, 11-18)

Amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, meccs a 25. fordulóból. Budapest, 50 néző. Vezette: Tóth K., Polonkai.

Kanizsa: Hegyi (12/6), Zsámár (19/6), Bánhegyi (7), Karancz P., Budai D. (22). Csere: Gutai (2), Veres, Horváth N. (2). Edző: Zsámár Krisztián.

Az első negyedben lényegében nem tudtak egymástól ellépni a csapatok, ehhez a végén jól jöttek Hegyi Vivien pontjai a Vadmacskák soraiból. A második tíz percben a kanizsaiak támadásai pontosabbak lettek, Hegyi és Zsámár Lili sikeres hárompontosaival a félidőre négy pontos előnyt harcoltak ki a vendégek. Nagyszünet után feljavult Budai Dorina is a palánk alatti alatt, de a hazaiak sem adták fel, ezzel az utolsó felvonásra is izgalmasan alakult a játék. Továbbra sem tudták tartani a vendéglátók Budait, s a véghajrára ugyan feljöttek a kék-fehérek, de Bánhegyi Beatrix utolsó percben dobott kosaraival a nagykanizsaiak kiharcolták a győzelmet. Ezzel a KVSE (10 megszerzett győzelemmel és 14 vereséggel), igaz, még nem a végleges tabellaállás mellett, de a hetedik helyen állnak.

- Végig küzdelmes, szoros mérkőzésen palánk alatti pontos dobásainkkal arattunk győzelmet idényünk utolsó bajnoki mérkőzésén – értékelt Zsámár Krisztián, a KVSE trénere.