Három gyalogos sérült meg, amikor a zebra előtt álló Opelbe egy Nissan ütközött

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három könnyű sérüléssel és hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Nagykanizsán, az Ady Endre utcában a Vasútállomás felé közlekedett egy nő Opel Corsa típusú személyautóval 2019. május 10-én 11 óra 55 perckor, amikor tisztázatlan okok miatt áttért a másik forgalmi sávba és összeütközött egy kerékpárossal. A balesetben a biciklis könnyű sérülést szenvedett.

Zalakomárban, az Árpád utcán közlekedett a Petőfi utca felé egy nő Toyota Yaris típusú személyautóval 14 óra 10 perckor, amikor az egyik balra ívelő kanyarban letért az útról és a vízelvezető árokba hajtott. A balesetben a sofőr könnyű sérülést szenvedett.


Fotó: police.hu

Nagykanizsán, a Hevesi úton közlekedett a Munkás út felé egy férfi Nissan típusú személyautóval 16 óra 20 perckor, amikor a Hevesi út és a Rózsa út kereszteződésénél lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelynél nekiütközött egy előtte forgalmi okok miatt megálló Opel típusú járműnek. Az ütközés erejétől az utóbbi gépjármű nekiütközött három gyalogosnak, akik könnyű sérülést szenvedtek.

A szolgálatban lévő állomány hat személyt fogott el, akik közül hármat bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egyet pedig az ellene érvényben lévő körözés alapján. A zalai járőrök 10 főt állítottak elő, közülük ötöt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést öt esetben foganatosítottak.

Az alkoholszonda három esetben jelzett pozitív értéket az ellenőrzött járművezetőknél Zala megyében - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.