II. Kanizsai Sörös Találkozó

facebook megosztás

Második alkalommal szervezték meg a Kanizsai Sörös Találkozót. A rendezvényen az egykori sörgyár dolgozói vettek részt, akik a program részeként meglátogatták volt munkahelyüket, majd egy közös vacsorán elevenítették fel a régi emlékeket.

Ezúttal is sokan részt vettek a Kanizsai Sörös Találkozón. Az idei összejövetel emlékére az egykori gyár dolgozói még kitűzőt is kaptak ajándékba.

– Nagyon jó kis összejövetel ez, mert a régi sörös kollégák ilyenkor össze tudnak jönni. Most is csaknem százan vagyunk, és remélem, hogy a következőn még többen leszünk. Valamikor egy nagyon jó kollektíva dolgozott a sörgyárban – mondta el kérdésünkre Kisiván Tibor.

Ezt mások is megerősítették. Többen az ország különböző pontjairól tértek vissza Nagykanizsára, hogy nosztalgiázzanak egy keveset a volt kollégákkal.


A volt sörgyári dolgozók meglátogatták egykori munkahelyüket, majd közös vacsorán vettek részt

– Kevesen voltunk a gyárban, akiknek eleve szakirányú felsőfokú végzettsége volt. Nekem személy szerint gyakorlati tudásom akkor még nem volt, hiszen azt az egyetemen nem biztosítják, viszont a kollégák nagyon segítőkészek voltak, és nagyon sokat tanulhattam tőlük – árulta el a székesfehérvári Csóka Sándor.

A vacsoráról természetesen a sör sem hiányozhatott. A város ferences kolostorának felújítási tervei közt szerepel egy kézműves látvány-sörmanufaktúra létesítése is, így a beruházást követően, a jövőbeli találkozókon akár kanizsai sör is kerülhet majd a poharakba.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.