Kanizsán és Keszthelyen lopkodtak a büntetett előéletű, zalaegerszegi nők

Autót bérelt, majd azzal járta be Zalát az a két, büntetett előéletű zalaegerszegi nő, akik Nagykanizsán és Keszthelyen fosztogatták a boltokat: egy mágnessel szedték le az áruvédelmi eszközöket, majd vittek mindent, amit értek. Végül lebuktak, most pedig vádat emeltek ellenük: a részletekről dr. Pirger Csabát, Zala megye főügyészségének sajtószóvivőjét kérdeztem.

Az 52 éves, illetve a 36 esztendős, büntetett előéletű zalaegerszegi nő 2018. április 21-én vett bérbe egy személygépkocsit, hogy azzal Nagykanizsára és Keszthelyre menjenek lopni. A terheltek először a Pepko Hungary Kft. nagykanizsai üzleteit keresték fel.

A Dél-Zalai Áruház & Célpont Üzletház bevásárlóközpontban található üzletben, a náluk lévő mágnessel távolították el különböző ruhaneműkről az áruvédelmi eszközöket, majd MARVEL márkájú fiú-gyermek nadrágokat, WOMEN márkájú női szoknyákat, valamint gyerekeknek való zoknikat loptak el az üzletből. Eztán a Kanizsa Centrum bevásárlóközpontban található üzletben folytatták a sort, hasonló ruhákra utazva, mint a Dél-Zalai Áruházban. A két nő még „meglátogatta” a New Yorker nagykanizsai üzletét is, ahonnan 2 db, egyenként 12.590 Ft értékű, AMISU márkájú női kabátot loptak el, szintén a mágnes segítségével. A ruhaneműket utóbb a nyomozóknak sikerült lefoglalni, így az okozott kár – a kabátok sértetti képviselő részére történő kiadásával – megtérült.

A tolvajok ezt követően a keszthelyi Stop Shop elnevezésű bevásárlóközpontban található Pepko üzletbe mentek, majd szintén a mágnest használva, ugyancsak női szoknyákat, zoknikat tulajdonítottak el a boltból. Eközben az egyikük 2 db, egyenként 2.980 Ft értékű, Disney márkájú lányka nadrágról is eltávolította – a nála lévő mágnessel – az áruvédelmi eszközt, azonban észlelte, hogy az üzlet egyik eladója figyelmes lett a cselekményére, ezért a termékeket végül nem vitte magával.

A terheltek ezt követően a keszthelyi Alphapark elnevezésű bevásárlóközpontban található, Intersport Áruházban jelentek meg, ahol HEAVY TOOLS, TOM TAYLOR DENIM márkájú férfi pólókat, valamint TOM TAYLOR DENIM SLIM CHINO márkájú férfi rövidnadrágokat „zsákmányoltak” a mágnes segítségével. A vádlottak a lopással 40.560 Ft kárt okoztak az SPG Sportcikk Kft. sértettnek, ami végül – szintén a ruhaneműk lefoglalásával – ugyancsak megtérült.

A két nő összesen, közel 100 forintos kárt okozott a boltoknak. A büntetőügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség jár el: a zalaegerszegi nők ellen lopás vétsége miatt emeltek vádat a Balaton-parti város járásbíróságán.

Papp Attila