Kapustalálkozót tartott az FC Nagykanizsa

2019. máj. 8.

Kapustalálkozót tartott az FC Nagykanizsa. A rendezvényen a legfiatalabbaktól egészen az NB III. Nyugati csoportjában szereplő felnőttgárdáig a klub minden hálóőre részt vett. Az először megtartott esemény célja a poszthoz köthető legújabb lelki és fizikális felkészítési módszerek ismertetése volt.

A Bozsik-rendszer egyik fő feladata, hogy minél több tehetség jusson el alacsonyabb osztályú klubokból a legjobb akadémiákra. Ezt a cél szolgálta a tegnapi szakmai nap is az Olajbányász-sporttelepen. – Számtalan fiatal, tehetséges mezőnyjátékos és kapus került tőlünk nagyobb klubokhoz. Aminek tulajdonképpen mi örülünk, hiszen hogyha a rendszert nézem, akkor ez a célunk. Ezeken felül természetesen nagyon fontos az is, hogy a tehetségeinket itt tudjuk tartani. Azt gondolom, ebben is tudtunk előrelépni, ennek az egyik fontos alappillére volt, hogy a felnőttcsapatunk újra NB-s bajnokságban tud szerepelni - mondta Bene Gábor, az FC Nagykanizsa utánpótlásért felelős szakmai igazgatója.

A kapustalálkozó idősebb Vlaszák Géza ötlete volt. A szakember szerint nagy szükség van a szakmai beszélgetésekre, hiszen a modern futball nagyon gyorsan fejlődik, ezért a kapusoknál egyre nagyobb szerepet kell kapjon a mentális felkészülés. Ezeket az újításokat az FC Nagykanizsánál is követik. – Vesszőparipám nekem a kapusok lelki felkészítése. Ehhez a poszthoz nyugalom és bátorítás kell. A kapusedzők feladata elsősorban ez, de természetesen a technikai, taktikai, fizikális felkészítés is fontos. Erről szól a mai előadás, valamint a kapusjáték változásairól. Egyre nehezebb lesz védeni, talán ezért is nem jönnek olyan sokan, pedig ez a legszebb poszt a futballban - említette az ötletgazda.

Az előadáson részt vett az NB III-ban szereplő gárda kezdő kapusa, Horváth Márton, valamint az FC Nagykanizsánál dolgozó két kapusedző, Horváth Gábor és Munkácsi Zsolt is. A gyakorlati bemutatóval záródó találkozót a tervek szerint pár hónap múlva újra megtartják.