Kis horgászok nagy fogása

facebook megosztás

186 halat fogtak gyermekek vasárnap délelőtt a Csónakázó-tónál. A Kanizsa Horgásziskola negyedik foglalkozásán gyermeknapi horgászversenyt rendeztek. Bár halat senki, ajándékot azonban minden pecás hazavihetett.


A horgászat sok esetben több is lehet egyszerű hobbinál

Több kanizsai horgászegyesület és szaküzlet közösen szeretné elérni, hogy már a legkisebbekkel is megszerettesse a vízparti időtöltést. – Az elmúlt évben indult el a Kanizsa Horgásziskola program, a tavalyi évben tapasztaltuk, hogy nagyon nagy igény van rá a gyermekek és a szülők részéről is. Nagyon jó kezdeményezésnek tartották, és úgy gondoltuk, muszáj lesz ezt megszervezni. Az idei évben több résztvevővel tudtuk ezt a programot elindítani, így 52 gyermeket tudtunk beiskolázni – fogalmazott Szépligeti Ferenc, a programot szervező Zrínyi Horgász Egyesület elnöke.

Kéthetente vasárnap, összesen öt alkalommal gyűlnek össze a horgásziskola résztvevői, hogy elmerüljenek a pecázás rejtelmeiben. Ehhez a szervező egyesületek igyekeznek mindent bemutatni a horgászatról. – Körülbelül 5-6 éve horgászom, apukámtól tanultam. Azért szeretek kijönni a tópartra, mert nyugtat, és ilyenkor hallom a madarakat – árulta el Komáromi Dávid.

A horgászat sok esetben több is lehet egyszerű hobbinál. Vannak 10-15 éves fiatalok, akik rangos versenyeken mutatják be ügyességüket, tudásukat. – A gyermekeknek ez egy nagyon jó dolog, hogy a természetben vannak, nem otthon ülnek, egy kicsit foglalkoztatják a szülőket, így ők is kint vannak a természetben. A gyermeknek ez nagyon jó elfoglaltság, hiszen lehet egy kicsit sport, később hivatás akár – mutatott rá Kovács János Krisztián sporthorgász.

A gyermeknapi horgászversenyen összesen 186 halat fogtak a fiatalok. A halak visszakerültek a tóba, a kis horgászok viszont ajándékokkal és élményekkel tértek haza.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.