Közeleg az ítéletnap a közokirat-hamisítással vádolt F. K. és társasága bűnperében: holnap az iratismertetésre kerül majd sor

Félszáznál is több – jórészt külföldi állampolgárságú – vádlottja van egy közokirat-hamisítási büntetőügynek, amelyben egy somogyi ügyvéd iroda közreműködésével kötöttek valótlan tartalmú bérleti szerződéseket különböző ingatlanokra. A több tucatnyi vádlottat „felsorakoztató”büntetőügyben a Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Aradi Krisztina vezette büntetőtanácsa dönt majd.

Szerdán áll a megyeszékhely járásbírósága elé az a félszáznál is több, jórészt külföldi állampolgárságú vádlott, akiket közokirat hamisítás bűntettével vádolt meg az ügyészség.Az elsőrendű vádlott, F. K. és 8 társa (a II. - IX. rendű vádlottak), egy Somogy megyei ügyvédi irodában tevékenykedő ügyvédek és alkalmazottak közreműködésével, a X. - LXIII. rendű, külföldi állampolgárságú vádlottakkal valótlan tartalmú bérleti szerződéseket kötöttek különböző ingatlanokra, így, a valótlan, hamis adatok alapján mind a lakcím-nyilvántartásba, mind az idegenrendészeti nyilvántartásba, valamint a nyilvántartások adatai alapján kiállított közokiratokba is valótlan tartalmú adatok kerültek bejegyzésre.Egyre közeleg az ítéletnap F. K. és társasága számára, hiszen holnap már a büntetőügyben keletkezett iratok ismertetésére kerül majd sor.

Papp Attila