Küldöttgyűlést tartott a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

Küldöttgyűlést tartott a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara. A tanácskozást követőn a résztvevők előadást hallhattak a digitalizáció magyar gazdaságra gyakorolt hatásairól, majd átadták az idei kamarai kitüntetéseket.


Parragh László a digitalizáció magyar gazdaságra gyakorolt hatásáról tartott előadást (Fotó: Gergely Szilárd)

A kormány mindent megtesz azért, hogy Magyarország Európa 10 legfejlettebb országa közé kerüljön, és erre a távközlési fejlesztések kiváló lehetőséget nyújtanak – így fogalmazott Parragh László a Honvéd Kaszinóban. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt is hozzátette, hogy a hazai gazdaság versenyképességét is szolgálják az ilyen újítások. – A 21. században az infokommunikációs technikák megkerülhetetlenné fognak válni, a gazdaságnak és a társadalomnak minden szegmensét érinteni fogják. Nem lesz senki, aki ki tudja magát húzni alóla. S ebből következően az a stratégia, hogy „védjük meg tőle a társadalmat”, az nem lehet sikeres, tehát erre fel kell készíteni az embereket - mondta dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. 


Dénes Sándor köszöntőjében a nagykanizsai kamara, a helyi cégek és a városvezetés jó kapcsolatára világított rá (Fotó: Gergely Szilárd)

Dénes Sándor szerint a nagykanizsai kamara, a helyi cégek és a városvezetés összefogása és jó kapcsolata fontos záloga annak, hogy Nagykanizsa még tovább fejlődjön. – Meghatározó a gazdaság, a gazdaság működése, azok az adóbevételek, amelyeket a cégek együtt termelnek meg és fizetnek be a város kasszájába, azért, hogy élhető legyen a város, hogy működni tudjunk. Köszönet ezért, s azért a segítségért, támogatásért is, amikor mi megkeressük a cégeket a város különböző rendezvényeivel kapcsolatban, hogy segítsenek, s ezt önzetlenül meg is teszik - fogalmazott a polgármester.

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara éves beszámolójában dr. Polay József a legfontosabb projekteket emelte ki, így szót ejtett – egyebek mellett – a csáktornyai és a lendvai kamarával történő együttműködésről, az indiai nagykövettel folytatott tárgyalásról. A gyűlésen átadták a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara idei elismeréseit is.

Az év vállalkozása díjat négy cégnek ítélték oda, az év vállalkozója kitüntetést pedig ketten érdemelték ki. A rendezvényen az országos szakmai versenyeken döntős diákokat és felkészítőjüket is elismerték.