Lélektanilag jól jött, amúgy bronzérmesek

A Kanizsa VSE OB I B-s vízilabda együttese harmadik helyen végzett a bajnokságban, a csapatra vár még egy osztályozós párharc a patinás fővárosi klub, a Vasas ellen.

Kanizsa VSE (3.) - BVSC-Zugló II (1.) 10-9 (4-2, 2-3, 2-0, 2-4)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, 8. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Vogel, Péter I.

Kanizsa: Pelle – Hertzka 2, Salamon 1, Dobay G. 3, Fodor, Dobay P., Mocsári 1. Edző: Leposa (kapus), Vadovics, Francsics, Szilágyi, Knézy 2, Horváth B. 1, Balli. Edző: Ludányi Kadosa.


Vadovics Ákos (2) is ahogy a medencébe csobbanhatott csereként a KVSE színeiben, rögtön célba vette a fővárosi vasutasok kapuját

Fotó: Gergely Szilárd

A kanizsai vízilabdázók talán olyan hangulatban lehettek, hogy csak azért is megmutatják, illetve mintha a világ ellen játszottak volna az OB I B-s felsőházi rájátszás utolsó fordulójában. Ismert, hogy a fővárosi vasutasok második számú legénysége mondhatni az oldalvízen a tabella élére evezett, ráadásul csütörtök este súlyos vereséget is mért a nagykanizsaiakra, akiknek néhány héttel ezelőttig igencsak jó esélyük volt az OB I – egyenesági – kiharcolására.

A vendégek szereztek vezetést, mintegy folytatva a Szőnyi úti uszodában történteket szűk másfél nap után, aztán viszont a hazaiak fordítottak, ellenlábasuk előtt is maradtak eredményileg. Sőt, volt, hogy a fór háromgólosra duzzadt, majd a az utolsó negyedre már mindezt vissza is sírták, hiszen a hajrához érve 9-9 állt az eredményjelzőn. Knézy Márk azonban nem hagyta annyiban és bevágta a hazaiak tizedik, mint kiderült, győztes gólját. A KVSE ezzel az OB I B harmadik helyén végzett és az előzetes program alapján osztályozóra jogosult lett, azt a párharcot a VasasPlaket ellen vívhatja a jövő hét folyamán.

- Sikerült kikapaszkodnunk abból a gödörből, amit ástak nekünk és mi belecsúsztunk sajnos – mondta el Ludányi Kadosa, a KVSE trénere a meccset követően. - Nagy hévvel, kedvvel, pontosabb játékkal sikerült a vezetőink és a saját önbecsülésünket is helyretenni egy picit. Dolgozunk azon, hogy a Vasas dolgát megnehezítsük. Nem mi vagyunk az esélyesek, de küzdünk a végsőkig, nem adjuk fel az osztályozón, ahogy ez egy sportolótól elvárható.

P.L.