Magyarnótától volt hangos a Tungsram Sporttelep és Eszteregnye is

facebook megosztás

Szombaton délután két helyszínen is kórustalálkozót tartottak: a kanizsai rendezvényen 13, a Rozmaring Népdalkör programján pedig 11 dalárda szórakoztatta a közönséget. Mindkét rendezvény célja a közösségépítés és a magyar népzene népszerűsítése volt.

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a fényforrásgyár egykori dolgozói a dalostalálkozójukat. A házigazda csoport tagjai minden évben új, színes műsorral lepik meg barátaikat.A művészeti vezetőnk rendszeresen új dalokat tanít meg nekünk. Idősek lévén nagyon nehéz mindent megtanulni, de bejön, sikerül és mi nagyon büszkék vagyunk erre. S örülünk neki, hogy ez nálunk így működik - említette Zsittney Gáborné, a Tungsram Nyugdíjas Dalkör csoportvezetője. A Tungsram Sporttelepen a magyarnóták mellett operettet és népdalcsokrokat is hallhattak és láthattak a jelenlévők.


Eszteregnyén 11 dalárda szórakoztatta a közönséget

Eszteregnyén citeramuzsikával is várták vendégeiket a házigazda Rozmaring Népdalkör tagjai a régi iskola épületében. A helyi csoport másodszor tartotta meg dalostalálkozóját. – Annak apropóján szerveztük a találkozónkat, hogy a népi kultúrát átadjuk, műveljük. Ez a célja az együttesnek. Megragadunk minden alkalmat, ahol ezt népszerűsíteni tudjuk, illetve az utódoknak átadni. Emiatt szervezzük a dalostalálkozókat, s járunk minősítőkre - mondta Czinki Zoltán, a Rozmaring Népdalkör vezetője.


Cseresnyés Péter köszöntőjében elmondta: a népi kultúra átadása és a jó kapcsolatok fenntartása egyaránt fontos

Az eszteregnyei találkozó résztvevőit Cseresnyés Péter köszöntötte. A politikus elmondta: a csoportok összetartása és fejlődése a népi kultúra átadásának és a jó kapcsolatok fenntartásának egyaránt fontos eleme. – A baráti társaságok itt nem csak összejönnek, hanem megmutatják azt, hogy több hónap, év munkája milyen eredményt hoz, egy-egy időszak után mennyit fejlődött a kisközösségük, milyen új produkciót tudtak hozni, megtanulni, s minőségileg mennyit tudott fejlődni a dalkör. S azért is tartom ezeket a rendezvényeket fontosnak, mert barátok jönnek össze, s mindig jó, barátokkal eltölteni egy kis időt, énekelve is, s lássuk be, beszélgetve is, hisz egyre kevesebb időt szánunk beszélgetésre.

A Rozmaring Népdalkör fellépése után – mások mellett – a sormási, a liszói és a petriventei csoport szórakoztatta a közönséget Eszteregnyén. A programot legközelebb két év múlva szervezik meg.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.