Mária-köszöntőt tartottak a Felsőtemplomban

Mária-köszöntőt tartottak a Felsőtemplomban. A nagykanizsai horvát nemzetiségi önkormányzat vasárnapi kórustalálkozóján 10 énekkar lépett fel, a házigazda pedig a Stoboš Tamburazenekar volt. A kórusok a Szűzanyát köszöntő templomi énekekkel készültek a találkozóra.

Horvát nyelvű misével kezdődött a Mária-köszöntő kórustalálkozó. A prelogi esperes által celebrált szertartás után Mura-menti művészeti csoportok léptek fel a Felsőtemplomban. – Minden évben nagyon fontos nekünk ez a Mária-köszöntő program. Nagyon szép ez a megemlékezés, hogy minden évben összejönnek itt a horvát nyelvű csoportok, s horvátul tiszteljük és énekelünk a Máriának. Ez felemelő érzés - mondta Selek Mártonné, a Rozmaring Asszonykórus vezetője.


A kórustalálkozón 10 énekkar lépett fel, a házigazda pedig a Stoboš Tamburazenekar volt

Vargovics Józsefné köszöntőjében kiemelte, a szervezők annak külön örülnek, hogy a térség horvát ajkú településeiről egyre több fiatal is érkezik a rendezvényre. – Szükségünk van az ő szeretetére, védelmére, irgalmára. Dicsőíteni jöttünk őt szebbnél szebb horvát nyelvű énekekkel. Nagy öröm számunkra a fiatalok részvétele, csak ismételni tudom önmagamat, nagyon büszkék vagyunk rájuk - fogalmazott a nagykanizsai horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke.

A Mária-köszöntőn minden kórus egy-egy templomi éneket adott elő.