Még lehet rendelkezni az adó 1+1 százalékáról

facebook megosztás

Az egyházaknak, a nemzeti tehetségprogramnak és a civil szervezeteknek felajánlható támogatásról május 20-a éjfélig lehet nyilatkozni. A rendelkező nyilatkozatot az előző évekhez hasonlóan elektronikusan, papíralapon vagy személyesen is be lehet nyújtani a NAV-hoz – a bevallás részeként vagy akár önálló nyilatkozatként is. Felajánlásokat kizárólag azok a civil szervezetek kaphatnak, amelyek előzetesen regisztráltak a NAV-nál, valamint a technikai számmal rendelkező bevett egyházak és a kiemelt költségvetési előirányzat. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján valamennyi lehetséges kedvezményezett megtalálható.  


Az egyházaknak, a nemzeti tehetségprogramnak és a civil szervezeteknek felajánlható támogatásról május 20-a éjfélig lehet nyilatkozni

– 2018 óta a technikai számmal rendelkező bevett egyházak részére tett nyilatkozatot a NAV egészen addig automatikusan figyelembe veszi, amíg a felajánló korábbi rendelkezését vissza nem vonja, vagy nem jelöl meg másik egyházi kedvezményezettet. A civil kedvezményezett vagy a kiemelt költségvetési irányzat számára viszont a korábbiakhoz hasonlóan továbbra is évente kell megtenni a felajánlást – mondta Joó Hilda, a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtó főreferense.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.