Megint beleszaladtak a pofonba Nagykanizsa „rossznyelvei” – lassan én kérek elnézést…

facebook megosztás

Ha néhány havonta végigsétálunk csodaszép városunkon – Dél-Zala és Murafölde központján –, nem lehet nem észrevenni, hogy Nagykanizsa épül-szépül és folyamatosan fejlődik. Elég csak megemlíteni a legutóbbi jó hírt a Csónakázó-tó partjáról:1400 négyzetméternyi területével Kanizsa legnagyobb és legújabb játszóterét adták át a napokban. A hatalmas parkot azonnal felfedezték és birtokba vették a családok: a jó idő beköszöntével nem akad olyan hétvége, amikor ne vidám gyerekzsivajtól lenne hangos a Csónakázó-tó partja.

Ha a Csónakázó-tóról besétálunk a városba, hasonló látvány fogad minket: némi túlzással nincs olyan utca, ahol ne épülne valami új, valami szép dolog a kanizsaiaknak. Még télvíz idején foglalkoztunk vele utoljára, hogy fél tucatnyi társasház és lakópark épült fel az utóbbi időben Nagykanizsán, és tavasszal folytatódnak az építkezések – adtuk hírül januárban. Folytatódtak is, ahogy azt építőipari szemszögű sétánk eredményeként rögvest látni fogják.

Nézzük először az új víztorony árnyékában megbúvó Dózsa György utcát. Tágas teraszokkal és erkélyekkel „teletűzdelt” társasház készül el itt nemsokára.

Külön garázsok és tárolók készülnek minden lakáshoz, sőt, akár saját zöld kert-részt is kaphat a vásárló, ha ez lenne az álma.

Következő megállónk a Magyar utca városközpontban található körforgalma: végre egy vállalkozó fantáziát látott benne, és egy vadonatúj társasházzal építi be az Oázis Hotel mellett található, üres telket. Jelenleg az alapozás műveletei folynak, remélhetőleg jövő ilyenkor már fiatal családok népesítik majd be a Magyar utca legújabb ékkövét.

Szintén egy – nevezzük nyugodtan monumentálisnak a munkát – alapozás folyik az Ady utcában, az Alsótemplom szomszédságában. Már az építőmunkálatok jelen állásából látható, hogy egy hatalmas lakópark nő ki nemsokára itt a földből, ami több száz ember számára jelenti majd az „édes otthon” fogalmát.

Eötvös Ház épül az Eötvös-téren, a Fő utca és Hunyadi utca sarkán, évekig parlagon álló területen.

A liftes, napelemekkel ellátott, „A” – energiaosztályú, hőszivattyús hűtő-fűtő rendszerrel készülő társasház első ütemének átadása 2020 tavaszán várható.

A Teleki utcán épülő, 15 lakásos társasház építésével ugyancsak jól haladnak a szakemberek: a lakótömb átadását idén őszre tervezik.

A negyven négyzetméter alapterületű lakásoktól egészen a száz négyzetméteresekig válogathatnak itt a terasszal, garázzsal vagy gépkocsi beállóval épülő lakások közül azok a fiatalok, akik Murafölde fővárosában, a Teleki utcában képzelik majd el a jövőjüket.

Szóval, „kedves kanizsai rossznyelvek”, akik szerint Nagykanizsa halott város, ami ráadásul romokban is hever, és a többi sületlenség: helyettetek is elnézést kérek a fotók alapján igencsak ostobának tűnő ál- és rémhírekért, meg kijelentésekért. Mert nemcsak Nagykanizsa, de az egész ország épül…

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.