Micsoda meccszárás!

Érdi VSE (2.) - FC Nagykanizsa (6.) 1-1 (1-0)

Érd, 100 néző. Vezette: Sipos K. (Nagy M., Rózsa D.). G.: Mojzer (21.), illetve Lőrincz (92.). Kiállítva: Csáki J. (28.)

Nagykanizsa: Borsi – Pál D., Major, Csáki J., Horváth B. - Kovács O. (Vittman, 77.), Gerencsér A. - Horváth D., Kovács Gy. (Béli M., 46.), Vajda (Hetesi, 56.) – Lőrincz. Vezetőedző: Barna László.


Lőrincz Bencét (sötét szerelésben) ezúttal is így szorongatták az érdi meccs utolsó pillanataiban, mégis pontot mentet az FC Nagykanizsának

Fotó: Gergely Szilárd

Sajnos, a találkozónak volt egyfajta előélete, hiszen a novemberi bajnokin sérült meg súlyosan az egyik kanizsai játékos, Vlasics Dániel és nem hiába mondta azt Barna László kanizsai vezetőedző a mérkőzés előtt, hogy tiszta fejjel kell majd Érden játszani. Nos, ez nem nagyon sikerült az összecsapás első felében, hiszen már a kezdéstől úgymond élénk „vita” bontakozott ki a játékvezető hölgy, Sipos Katalin és Kovács György között, majd egy tumultuózus jelenet után villantak a sárgák, köztük Csáki Józsefnek is. Ekkor már a hazaiak vezettek és a korábban említett lapoknak azért lett jelentőségük, mivel nem sokkal később Csákit második sárgás figyelmeztetéssel ki is állították, míg a második játékrészre Barna László Kovács Györgyöt már nem is vezényelte ki a pályára.

Érdekes módon a második negyvenöt percben tíz emberrel a kanizsaiak összeszedett játékot mutattak be, időnként kontrázhattak is, illetve talán a vendéglátók is úgy voltak vele, hogy a vezetés már megvan, kedvükre futballozhatnak. Ebbe néhány helyzetük belefért, de maga a meccs mondhatni kényelmesen is zajlott, hogy aztán jöjjön a slusszpoén, Lőrincz Bence egy előreívelés után lőtt, a labda egy becsúszó védőn megpattant, de a próbálkozás a háló bal alsó sarokba jutott, mellyel kialakult az 1-1-es végeredmény. Ezzel az FC Nagykanizsa egy remek végszóval készülhet a szezon utolsó hazai bajnokijára, melyet vasárnap a Csepel FC ellen vívhat.

P.L.