Mozgalmas napok a tankerületben

Folyamatosan, az előzetes ütemterv szerint halad a kanizsai iskolák felújítása. A Nagykanizsai Tankerületi Központban ez az időszak nemcsak a beruházások koordinálása, hanem a ballagások és az érettségik miatt is mozgalmas. Ezen túl május 8-án, szerdán egy neveléstudományi konferenciát is szerveznek Nagykanizsán, a programra május 6-án 14 óráig lehet regisztrálni.


Magyar Ferenc: A neveléstudományi konferencián érdekes témákról lesz szó neves előadók tolmácsolásában (Fotó: Gergely Szilárd)

– Hétfőn kezdődik az érettségi, ez 488 diákot érint. Ebben a számban benne vannak azok is, akik előrehozott érettségit tesznek. Jövő héten, május 8-án pedig egy fontos neveléstudományi konferencia lesz a Hevesi Sándor Művelődési Központban a Nagykanizsai Tankerületi Központ szervezésében, pontosabban a tankerületi központban működik a tankerületi szintű iskolapszichológusok munkaközössége Sipos Edit vezetésével. A szakmai anyagot velünk egyeztetve állították össze a konferenciát. Változó idők – új utak a pedagógiában a címe a rendezvénynek, eddig csaknem 200 pedagógus regisztrált. Nagyon neves előadókat sikerült megnyerni, és olyan témákat érintünk, mint a figyelemzavar, a hiperaktivitás vagy az autizmus. Azt gondolom, ez a konferencia jelentős szakmai segítséget nyújt majd a pedagógusoknak, akiknek várjuk a regisztrációját, mert még van hely – mondta el kérdésünkre Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója.