Nagykanizsáról rajtolt az Elektromos Maraton magyarországi szakasza

facebook megosztás

Nagykanizsáról rajtolt az Elektromos Maraton magyarországi szakasza. A nemzetközi verseny lényege, hogy népszerűsítse a környezetbarát, modern autós közlekedést. A rallysok Monte-Carloból indultak, a célállomásuk pedig Szentpétervár.

A bolyais diákok tetszését is elnyerte az öt Nagykanizsára érkezett elektromos autó. A maratoni verseny lényege, hogy a résztvevőknek minden közlekedési szabályt betartva kell megtenniük a 4700 kilométeres távot. A futam első magyarországi állomása Kanizsa volt. – Az idei verseny Monte Carlóból indult, a rajtnál a zászlót II. Albert herceg lengette. Ezt követően Olaszországon, San Marionón és Horvátországon keresztül érkeztünk Magyarországra. Egészen pontosan 4700 kilométert fogunk megtenni úgy, hogy aztán Szentpétervárra érkezünk - fogalmazott Jüri Tamm, Észtország monacói konzulja, a verseny fő szervezője.


Egy átalakított oldtimer is részt vesz az Elektromos Maratonon (Fotó: Gergely Szilárd)

Az Elektromos Maraton kanizsai érkezése kapcsán játékos versenyt hirdettek a Bolyai-iskolában. A diákoknak járó ajándékot Jüri Tamm és Dénes Sándor adta át. A gyerekeknek is jó, ha ismerkednek kicsit az elektromos autókkal. Itt most be is ülhettek, tájékozódhattak. Egy tesztet is kitöltöttek, remélem, hogy eredményesen - mondta Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

A versenyzők következő állomása a megyeszékhelyi tesztpálya lesz, majd Gödöllőt és Miskolcot érintve hagyják el az országot.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.