Nagymesterek és a legnagyobb magyar tehetségek is összemérik tudásukat a 38. Nemzetközi Zalakaros Sakkfesztiválon

facebook megosztás

Nagymesterek és a legnagyobb magyar tehetségek is összemérik tudásukat a 38. Nemzetközi Zalakaros Sakkfesztiválon. A másfél millió forintos összdíjazású versenyre több mint 150 versenyzőt várnak a szervezők.

Egy csoportban, kilencfordulós, svájci rendszerű versenyen mérik össze tudásukat a 38. Nemzetközi Zalakaros Sakkfesztivál résztvevői jövő csütörtökön. 14 országból – köztük Indiából és Ausztráliából is – érkeznek játékosok a komoly tradíciókkal bíró megmérettetésre. Nagyon sok ifjúsági nevező is van. A Központi Sakkiskola, ami Maróczy Gézáról, nagy magyar sakkozóról van elnevezve, szinte teljes létszámmal jön a versenyre. De vannak, akik első ízben jönnek, s természetesen érkeznek külföldről is, és nagyon sok a visszatérő versenyző. Ez egyébként mindig dicséret a szervezést illetően, hiszen ha visszajön, akkor valószínűleg nem érezte rosszul magát. Nagyon sok ilyen visszatérő van, de mindig jönnek újak is - fogalmazott Horváth Tamás, a sakkfesztivál fő szervezője.


A szervezők elmondták: több mint 150 versenyzőt várnak a 38. Nemzetközi Zalakaros Sakkfesztiválra

A majd négy évtizedes múltra visszatekintő sakkfesztiválon szinte minden nagy tudású magyar sakkozó játszott már. A nemzetközi szinten is kiváló megítélésű karosi verseny történetét a tervek szerint egy könyvben is bemutatják. – Feltett szándékom, hogy közkinccsé tesszük e nagyon neves versenynek a történetét. S ebben szerzőként Horváth Tamásra számítok, aki a szakmai igazgatója a versenynek. Most a 38. versenynél tartunk, s én nagyon remélem, hogy a harminckilencedikre, illetve a negyvenedikre megjelenik a könyv. Megpróbáljuk hozzá megszerezni a forrásokat, s így egy nagy kinccsé lesz az egész történet mindenki számára - nyilatkozta Novák Ferenc, a település polgármestere.

A megmérettetés egyben magyar fiú és lány junior bajnokság is lesz. A sakkfesztiválra idén 7 nagymester érkezik, a partikat pedig a Móra Ferenc Általános Iskolában rendezik.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.