Nagyon beleszaladtak, de lesz osztályozójuk

A Kanizsa VSE OB I B-s vízilabda együttese már biztos, hogy története legjobb, vagyis tavalyi második helyét nem tudja megismételni, hiszen nem kis vereségbe futott bele a BVSC-Zugló II ellen a halasztott fővárosi bajnokin csütörtök este, ugyanakkor így is osztályozósok a szombat déli hazai bajnokijukat követően is.

BVSC-Zugló MKB Euroleasing II (1.) – Kanizsa VSE (3.) 15-6 (2-3, 4-2, 4-1, 5-0)

OB I B-s vízilabda.mérkőzés, felsőházi rájátszás, meccs a 4. fordulóból. Budapest. Vezette: Vogel, Rubos.

Kanizsa: Pelle – Vadovics 1, Salamon 1, Dobay G. 2, Fodor, Dobay P., Mocsári. Csere: Leposa (kapus), Hertzka 1, Francsics, Szilágyi, Knézy, Horváth B., Balli. Edző: Ludányi Kadosa.


Dobay Gergelynek (7) és játékostársainak az utóbbi hetekben megbicsaklott a teljesítménye, de még semmi sincs veszve...

Fotó: Gergely Szilárd

Sportszakmailag alighanem kevésbé értékelhető kanizsai szempontból a találkozó, hiszen az első negyed után a hazai vízilabdázók igencsak biztosan fordították a maguk javára a találkozót. A Kanizsa VSE OB I B-s pólósai esetében egyértelműen látható, hogy valamilyen oknál fogva törés következett be teljesítményükben. Az sem titok, hogy a klub közgyűlése Balázs László helyett a napokban Vékási Zsoltot választotta egyesületi elnöknek, aki ugyanakkor elmondta, az irányt szeretnék tartani, ami ugye az OB I – a megfelelő időben és a körülmények adottsága esetén. Egyelőre az biztos, hogy a BVSC II (alapesettel kalkulálva: amely gárda nem juthat fel, illetve osztályozót sem vívna) ellen szombaton még egy felsőházi bajnoki következik, majd a nagykanizsaiak (harmadik helyezettként...) készülhetnek a jövő szerdai Vasas elleni fővárosi osztályozóra, majd annak visszavágójára – információink szerint jövő hétvégén, Pécsen...