Nótás hagyományőrzés

facebook megosztás

Nótás hagyományőrzés – dalostalálkozót rendezett a Gyöngyvirág tánccsoport a hétvégén. A tagok első alkalommal látták vendégül barátaikat, akikkel egyébként kölcsönösen részt vesznek egymás programjain.


A dalos és táncos kedvű jóbarátok estébe hajlóan szórakoztak a HSMK-ban

A 12 évvel ezelőtt alakult tánccsoport vezetője szerint már ideje volt annak, hogy egy dalostalálkozót megszervezzen a tagság. – A tánccsoport ma tartja az első dalostalálkozóját. Minden évben hol a csoport, hol a nyugdíjasklub ünnepelt valamit. Olyan sok helyre megyünk mi is, ezért úgy döntöttünk, mi is szervezünk egy találkozót. Mindenki eljött, akit meghívtunk, 170-en vagyunk, ez szép szám – mondta Fenyőháziné Jakatics Margit.

A csoport művészeti vezetője a Kanizsa Televízió Híradójának azt mondta, rendkívül büszke a hölgyekre. – Csak dicsérni tudom őket, egy fantasztikus nagy munka képe látszik itt. Nemcsak a táncban és az énekben, hanem a szervezésben is. Nagy öröm ez számunkra, nagyon jó találkozni, nagyon jó együtt lenni. És nagyon jó az, hogy nem hagyják el magukat ezek az emberek, hanem tovább és tovább tartják a magyar kultúrát, a magyar hagyományokat – hangsúlyozta Cser György.

A vendéglátó csoport rábaközi táncokkal készült a programra, a dalos és táncos kedvű jóbarátok pedig estébe hajlóan szórakoztak a HSMK-ban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.