Önkéntes tűzoltók hétvégéje Lakhegyen

Igazi tűzoltó hétvége volt Lakhegyen. Az önkéntes tűzoltók versenyét tekinthette meg szombaton és vasárnap is az, aki kilátogatott Lakhegyre a sportpályára. Míg szombaton a II. Zala Tűzoltó Kupa keretein belül versenyeztek, addig vasárnap a megyében található önkéntes egyesületek mérték össze erejüket.


Fotó: Bajsz András tűzoltó alezredes - Zala MKI

Szombaton a II. Zala Tűzoltó Kupa nyílt versenysorozatot tartották, melyen az ország bármilyen tűzvédelmében résztvevő csapata részt vehet. Az első versenyen nyolc önkéntes tűzoltó egyesület tizennégy csapatot indított a meghirdetett férfi, női és ifjúsági „retro” kategóriában. A csapatoknak kismotorfecskendő–szerelési képességeiket kellett bemutatni. Egész pontosan egy köbméter vizet kellett minél gyorsabban a kismotorfecskendő segítségével minél előbb két vízsugáron keresztül a kijelölt céltáblába irányítani.

A lakhegyi fordulóban férfi kategóriában Alsópáhok ÖTE, női kategóriában ugyancsak az Alsópáhok ÖTE, Ifjúsági kategóriában pedig a Lakhegy ÖTE csapat diadalmaskodott.

Vasárnap az évenként megrendezendő önkéntes tűzoltó egyesületek megyei versenyén idén is szép számban mérték össze erejüket az egyesületek felnőtt, női, ifjúsági és gyermek tagjai több kategóriában.

A verseny megnyitóján Illés Tamás polgármester köszönetét fejezte ki a helyi önkéntes tűzoltó egyesület több évtizedes munkájáért és a verseny szervezésében végzett tevékenységéért. Ezt követően Takács Ottó tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese beszédében hangsúlyozta, hogy az elmúlt években nyújtott állami támogatásnak köszönhetően az önkéntes tűzoltó egyesületek felszerelésüket tekintve több helyütt már megközelítik hivatásos társaikat. Hangsúlyozta, hogy az önkéntesek képzését és felkészítését a hivatásos tűzoltóparancsnokságok a jövőben is kiemelten kezelik. Beszélt az önkéntesség fontosságáról, az önkéntes szerepvállalás fokozásának szükségességéről, s az önálló beavatkozásra jogosult tűzoltó egyesületek jelentőségéről Kiemelte, hogy idén 125 éves Lakhegyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület az egyik legrégebbi egyesület, aki a mentő tűzvédelemben szerepet vállal. A kerek évforduló tiszteletére emléklapot adott át az ezredes az egyesület elnökének, valamint a Magyar Tűzoltó Szövetség is elismerte a több emberöltőnyi munkájukat az önkénteseknek. Strázsai Zoltán a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke elmondta, hogy a jól szereplő csapatok indulhatnak a nemzetközi megmérettetéseken is - közölte honlapján a szervezet.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

„Retro” kismotorfecskendő szerelés, férfi kategória:

    Alsópáhok ÖTE Felnőtt férfi

    Lakhegy ÖTE Felnőtt férfi

    Hévíz ÖTE Felnőtt férfi (vegyes)

    Becsehely ÖTE Felnőtt férfi

    Zalaszentiván ÖTE Felnőtt férfi (vegyes)

 „Retro” kismotorfecskendő, női kategória:

    Alsópáhok ÖTE Felnőtt női

    Lakhegy ÖTE Felnőtt női

    Becsehely ÖTE Felnőtt női

 „Retro” kismotorfecskendő, ifjúsági kategória:

    Lakhegy ÖTE Ifjúsági fiú

    Becsehely ÖTE Ifjúsági fiú

    Zalaszentiván ÖTE Ifjúsági fiú (vegyes)

 „Modern” kismotorfecskendő, férfi kategória:

    Becsehely ÖTE Felnőtt férfi

    Alsópáhok ÖTE Felnőtt férfi

    Lakhegy ÖTE Felnőtt férfi

    Hévíz ÖTE Felnőtt férfi (vegyes)

„Modern” kismotorfecskendő, női kategória:

    Becsehely ÖTE Felnőtt női

    Lakhegy ÖTE Felnőtt női

    Alsópáhok ÖTE Felnőtt női

„Modern” kismotorfecskendő, ifjúsági kategória:

    Becsehely ÖTE Ifjúsági fiú

    Zalaszentiván ÖTE Ifjúsági fiú (vegyes)

    Lakhegy ÖTE Ifjúsági fiú

CTIF férfi kategória:

    Becsehely

CTIF női kategória:

    Becsehely

CTIF ifjúsági:

    Becsehely

    Letenye

    Doh Öte

    DVD Hodosan