Sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció

facebook megosztás

A jövőben is legyenek biztosítottak az európai uniós források Dél-Zala térségében – hangzott el a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján. Elhangzott, Magyarország tizenöt éve csatlakozott az Európai Unióhoz, ebben az időszakban pedig Dél-Zala is rengeteg támogatást kapott fejlesztésekre, melynek köszönhetően számos oktatási, egészségügyi, település- és vállalkozásfejlesztési projekt valósulhatott meg. Horváth Jácint kiemelte, hogy a DK mindig is fontosnak tartotta, hogy ezek a támogatások a jövőben is eljussanak a térségbe, ezért a párt azt javasolja, hogy amíg nem biztosítható az európai uniós pénzek pártatlan elosztása, addig egy független uniós testület ossza el a hazánknak szánt pénzeket.


Horváth Jácint kiemelte, hogy a DK mindig is fontosnak tartotta, hogy az EU-s támogatások a jövőben is eljussanak a térségbe

– A jövőben azt látjuk, hogy bizonyos veszélyek – a jogállamiság vizsgálata miatt, a közbeszerzések átláthatatlansága miatt az Európai Unió kilátásba helyezte, hogy forrásokat vonjon meg Magyarországgal szemben, aminek hátrányát látná ez a térség is. Mi azt gondoljuk, hogy erre van áthidaló megoldás. Azt javasoljuk, hogy amíg az unió nem tudja ezeket a forrásokat közvetlenül ellenőrizni, addig vonja saját hatáskörbe ennek az elosztását – Brüsszelből, egy ottani hatóságon keresztül osszák el ezeket a forrásokat, és ne szenvedjen kárt Magyarország ebből. Ugyanúgy kapja meg ezeket a forrásokat, hiszen ezek a felzárkózáshoz a vállalkozásoknak, a településeknek szükségesek – mondta Horváth Jácint önkormányzati képviselő, az EU Régiók Bizottságának tagja.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.