Sértettek jelentkezését várják a zalaegerszegi rendőrök

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat két pacsai férfivel és egy nővel szemben.

Az eljárás adatai szerint 2019. május 10-én a késő eseti órákban a három gyanúsított megjelent Bocföldén egy férfinél, hogy szexuális szolgáltatást rendelt és azt fizesse ki, mert ha nem teszi, megverik. A férfi hiába tiltakozott, az akkor még ismeretlen személyek továbbra is pénzt követeltek tőle. A megfenyegetett személy a gyanúsítottak kíséretében, kényszerítésük hatására egy közeli automatából készpénzt vett fel , amit a zsarolóknak át is adott.

A zalaegerszegi rendőrök a széleskörű adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekmény elkövetőit, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A rendőrség kéri, hogy aki a fenti módszerrel elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt sértettként azonosítja magát, vagy esetleg hasonló cselekményekről információval rendelkezik, hivatali munkaidőben hívja a 06-92-504-300-as telefonszámot vagy jelentkezzen személyesen a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 45-47. szám), vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívószámok valamelyikén.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság