Sulisárkány és Sárkányhajó Fesztivál

Egy hét múlva rajtol a tizenegyedik sárkányhajó fesztivál. A verseny első napján a gyerekek, a másodikon pedig cégek, baráti társaságok mérik össze tudásukat. Idén két új kategóriában is összecsaphatnak a környékbeli evezősök.

A tavalyi verseny első napján 17 általános és középiskolás csapat mérte össze tudását. A 200 méteres távon akkor a Zrínyi-iskola evezősei voltak a leggyorsabbak. Az idei Sulisárkány és Sárkányhajó Fesztivál nem csak a résztvevőknek, de a szurkolóknak is kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt. – Ha kijönnek a családok, és megnézik a versenyt, a gyerekek a játszótéren is eltölthetnek egy-két órát. A felnőttek kicsit felfrissíthetik magukat. A színpadon lesznek különböző fellépők is. S bízom abban, hogy sikeres rendezvény lesz a 11. Sárkányhajó Fesztivál. Várom és hívom is Nagykanizsa közösségét erre a fontos rendezvényünkre - fogalmazott Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.


Két új kategóriában is lehet versenyezni az idei Sárkányhajó Fesztiválon

Az iskolások versenyére még holnap reggelig lehet jelentkezni. Az előzetes nevezések alapján úgy tűnik, idén több mint 50 evezős csapat méretteti meg magát a kétnapos fesztiválon. – Plusz két kategóriát hoztunk be idén. Ezekben csak férfi és csak lány hajók fognak tízes hajóban versenyezni. Erre is óriási az érdeklődés. Ezek mellett a megszokott kategóriák, a céges és a baráti csapatok kívül a települések is itt lesznek. Így összesen öt kategóriában lehet majd versenyezni a szombati napon - említette Cséplő László, a NAVI SE elnöke.

A szervezők újabb fejlesztésekkel tennék még nívósabbá a jövő évi sárkányhajó versenyt. – Szeretnénk megpályázni jövőre a profi bajnoki sárkányhajós futamot is. Ez régen, aztán elmaradt. Jelenleg úgy tűnik, hogy ezt mi be tudjuk vállalni. Ez viszont komolyabb, sokkal kibójázottabb pályát igényel. Így – más okok mellett – e miatt is szeretnénk fejleszteni a céltornyot, ha nem csak egy sátor alatt lenne, hanem egy fix épület lehetne - mondta Sári Nándor, Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke.

A fesztivál kiváló hangulatáról egy lemezlovas gondoskodik majd, a regisztrált csapatok pedig főzhetnek is az arra kijelölt helyeken.