Szakmavilág Kamionos Roadshow

2019. máj. 10.

Virtuálisan ismerkedtek különféle mesterségekkel a pályaválasztás előtt álló diákok – Nagykanizsára érkezett a Szakmavilág Kamionos Roadshow. Az élményalapú szakmabemutató célja, hogy a fiatalok közelebbről is megismerjék az egyes szakmákat. VR-szemüvegen keresztül ismerkedtek egész nap a szakmákkal a kanizsai diákok. Egy erre a célra kialakított kamionban négy szakmacsoportot, az építőipart, a vendéglátást, a gépjárműipart és a divatipart mutatták be a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. 

– A pályaorientációra nagy hangsúlyt fordít a kamara. Úgy gondoltuk, hogy egy virtuális valóság alapú szakmabemutató még többet tehet, mert kézzelfoghatóvá teszi a gyerekek számára az egyes szakmákat – mondta el Kereskai Péter a NAKKIK titkára.

A programra ezúttal az általános iskola hatodik, hetedik és nyolcadik osztályosait várták. A visszajelzések alapján elnyerte tetszésüket a foglalkozás.

– Nagyon-nagyon vártuk, és nekem nagyon tetszett. Én a divatot választottam, mert nekem az volt a szimpatikus. Ruhát kellett tervezni, és a kifutón pedig a tervezett ruhával a hölgy kijött – fogalmazott Prikryl Zoé tanuló. A szakmavilág roadshow következő állomása Keszthely lesz. A kamara azonban jövő héten is tart pályaorientációs tájékoztatót Kanizsán, akkor a Zrínyi-iskola lesz a helyszín.