Tovább bővült Zalakaros kerékpárosút hálózata

facebook megosztás

A település központjában húzódó, mintegy három kilométer hosszúságú szakasz Horvátországgal közösen, az Interreg program keretében valósult meg kétszázharminc millió forint értékben. Az elmúlt hetekben átadott útszakaszon kijavították a közműveket, a vízelvezető árkok lefedésével pedig javult a településkép. Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere elmondta, hogy ezentúl nemcsak biztonságosan lehet közlekedni kétkeréken, hanem a fejlesztésekkel a „Zalakaros az egészség városa” programhoz is kapcsolódnak, valamint tovább erősítik a város legdinamikusabban fejlődő ágazatát, a kerékpáros turizmust.


A fejlesztések tovább erősítik a város legdinamikusabban fejlődő ágazatát, a kerékpáros turizmust (Fotó: Gergely Szilárd)

– A kerékpárút fejlesztés csak része egy nagyobb projektnek, hiszen kerékpáros térkép kerül kiadásra és egy nagy versenyt is fogunk szervezni június közepén, harmadik hetében horvát barátainkkal közösen. Ez részben csatlakozik a Tour de Zalakaroshoz, az ország egyik legkedveltebb és legnagyobb kerékpáros versenyéhez is. Hozzá kell tenni, hogy ezek helyi fejlesztések valójában a horvát barátainkkal közösen, de ez egy nagy kerékpárút hálózathoz csatlakozik az EuroVelo 13-hoz – mondta Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.