Újra összefogtak a pilóták

Újra összefogtak a pilóták: második alkalommal hirdették meg a Repülj, hogy segíthess! elnevezésű akciót. Az árván maradt kanizsai testvérpár javára ezúttal is több mint 300 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági utasreptetésen.

Az ország legjobbjai közé tartozó, több kontinensviadalt és világbajnokságot megjárt pilóták várták az érdeklődőket szombaton a kiskanizsai repülőtéren. Sokaknak régi álma teljesült azzal, hogy a levegőbe emelkedhettek.

– Facebookon láttam a felhívást a jótékonysági repülésre. Mindig is a bakancslistámon volt a repülés, így gondoltam, a kettőt összekötöm. A jó célért leküzdöttem a félelmemet, és nem csalódtam: nagyon jó élmény volt – mondta a repülést követően Maricsné Kondricz Eszter.


Sokaknak régi álma teljesült azzal, hogy a levegőbe emelkedhettek

Négy klub pilótája és a szakemberek földi segítői másodszor fogtak össze egy 9 éves kislányért és annak 2 éves öccséért. A gyerekek rövid időn belül mindkét szülőjüket elvesztették. A testvérpárnak sokan szerettek volna segíteni.

– Azt mondhatom, kilencven, de talán száz százalékban emiatt jöttek az emberek, a jótékonykodás volt az elsődleges szempont. És akkor már összekötötték a kellemest a hasznossal – fogalmazott Waller Attila, a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület pilótája.

Akik befizettek a jótékonysági repülésre, hosszú perceken keresztül gyönyörködhettek madártávlatból a város látképében. A nap végére 315 ezer forint gyűlt össze a gyerekek javára.