Végtelen utakon – Böröcz Zsolttal

facebook megosztás

Öt világrész vándorának nyílt kiállítása a Honvéd Kaszinóban. Böröcz Zsolt világutazó pedagógus ötven fotón keresztül ad ízelítőt távoli tájak természeti kincseiből és a helyiek mindennapjaiból. A tárlat célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld sokszínűségére és egyúttal a törékenységére.

A Rozgonyi-iskola világutazó pedagógusának, Böröcz Zsoltnak nyílt kiállítása a Honvéd Kaszinóban. A tárlat öt földrész és nyolc év emlékeit gyűjti csokorba, a tablókon látható tájkép, szociofotó és építészeti remekeket megörökítő fénykép is.

– Próbáltam úgy összeállítani a képeket, hogy az ember egy kicsit rácsodálkozzon: mennyire gyönyörű a Földünk. S ugyanakkor mennyire sebezhető, és mennyire vigyáznunk kell rá. A mi felelősségünk, hogy amit a világban látunk, arra vigyázzunk, s megőrizzük a következő nemzedéknek, hogy neki is része lehessen ebben a sok szépségben – hangsúlyozta.


Böröcz Zsolt (jobbra) és Jeszenői Csaba a kiállítás megnyitóján

A Végtelen utakon című kiállítást Jeszenői Csaba, a Rozgonyi-iskola tanára ajánlotta a megjelentek figyelmébe.     

– Megérteni, láttatni a világot, megismerni és másokkal megismertetni. A nagyközönséggel és a gyerekekkel az iskolában. Ez a feladata talán annak, aki világot jár, és ez a feladata Böröcz Zsoltnak is, aki azt hiszem, nagyon szépen megfelel ennek – fogalmazott.

A fotókról sok más mellett új-zélandi, nepáli és andorrai jelenetek köszönnek vissza. Böröcz Zsolt közben már tervezi a legújabb utazását: a tervek szerint november végén Dél-Amerikát fedezi fel.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.