Versben, énekben és táncban is összemérték tudásukat a szeniorok

Az eseményen a nagykanizsai, a zalakomári és a programnak évek óta helyet adó surdi idősklubok találkoztak. A vidám délelőttön nemcsak a szórakoztatás és a versengés kapta a főszerepet, hanem lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre és egymás megismerésére is. Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő elmondta, hogy azért fontosak ezek a rendezvények, mert az idősebb generáció jó példát mutathat a fiatalabbaknak a közösségépítésről és az odafigyelésről.


A Kilencedik alkalommal megrendezett Kulturális Klubfesztiválon Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő is köszöntötte az érdeklődőket

– Egy-egy ilyen ünnep tulajdonképpen ennek a klubéletnek, annak a közös munkának az eredménye és annak a lehetősége, hogy megmutassák, hogy mire képesek ők, együtt. Az elmúlt időszakban számtalan ilyen rendezvényen vettem részt, és lehet látni az előadóknak, a különböző jelenetek szereplőinek a szemében azt az odaadást, és azt a szeretetet, amiből merítve tudják a jeleneteket, a nótát, a táncot előadni. Itt nem feltétlenül a magamutogatásról van szó, nem feltétlen megmutatni akarják azt, hogy ők mire képesek, egyszerűen jól érzik egymás között magukat. Jól érzik magukat egymással, és ez egy közösségnek a legfontosabb feladata – mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.