Virágba borul a városrész

facebook megosztás

Kiosztotta a virágokat a Keleti városrészben élők számára a Polgári Kanizsáért Alapítvány. Az akcióban részt vevők pénteken vehették át a palántákat. Az alapítványnak már több, mint egy évtizedes múltja van a virágosítást illetően, a cél továbbra is az, hogy a lakók szebbé, élhetőbbé tegyék a lakókörnyezetüket.

– Nagy öröm, hogy van folytatás. Az előbb idősebbeket láthattunk, akik vitték a tágabb közösségükbe a palántákat, köszönet azért, akik saját munkájukkal, locsolóvizükkel állhatatosan szépítik a környezetüket. Viszont azért említettem, hogy van folytatás, mert idén lehetőségünk volt arra, hogy segítsük a Hevesi-iskolának a virágosítását is. Nagy öröm volt, hogy talpraesett pedagógusok meg tudták mozgatni a gyerekeket, akik örömmel virágosítottak – mondta el Papp János a Polgári Kanizsáért Alapítvány elnöke.

A Hevesi-iskola első alkalommal csatlakozott az alapítvány programjához, az intézmény környezetének szépítését még egy virágokkal foglalkozó vállalkozó is támogatta.

– A gyerekekkel közösen ültettük el. Mivel korlátozottak itt a lehetőségeink, újrahasznosítottunk autógumikat, ehhez festéket vásárolt az alapítványunk. Színekkel próbáltuk feldobni ezeket a kaspókat, amiket a nagyobb gyerekek készítettek a kollégákkal közösen. A színek harmonizálnak az iskola színeivel, az új arculatunknak megfelelően. Amikor jó idő volt, akkor nekiláttunk, a gyerekek nagyon élvezték, és jobban is vigyáznak rá, mert benne van az ő munkájuk is – mondta Szabó Erzsébet intézményvezető.

Az intézmény vezetősége a következő években is szeretné folytatni a megkezdett programot, hogy az iskola környezete a gyerekek bevonásával legyen minél színesebb és virágosabb.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.