Vitézség, bátorság és rapszövegekbe ágyazott költészet

facebook megosztás

Vitézség, bátorság és rapszövegekbe ágyazott költészet – pénteken rendezik Végvári Vasember Viadalt. A szervezők új helyszínekkel, feladatokkal és Hősök koncerttel várják az ügyességi versenyre nevezett 14 csapatot.

Idén is 14 csapat méri össze tudását a Végvári Vasember Viadalon. A már visszatérő magyarkanizsaiak és várpalotaiak mellett idén már egy keszthelyi alakulat is érkezik. A közösségkovácsoló erővel bíró program egyik társrendezője idén is a Thúry Vitézlő Oskola. Legfőbb értéke a versenynek számomra az, hogy egy olyan napot tölthetnek együtt a fiatalok, ahol a feladatokat közösségi szinten kell megoldani, tehát nem egyéni virtusról van szó. S a kisközösségek a másik kisközösségek ellen vannak megmérve, de ennek összetartó ereje van, nem az ellenségeskedésről és nem mások ellen szól. A kis csapatokat ez igazán összetartja - fogalmazott Vörös András, a Thúry Vitézlő Oskola vezetője.


14 csapat méri össze tudását a Végvári Vasember Viadalon

A végvári vitézeket különböző erőnléti és ügyességi feladatok várják, ezek helyszínei a Várkapu emlékműtől a Csónakázó-tóig lesznek. A tavaly nagy sikert aratott szabadulószoba mellett több új kihívással is szembe kell majd néznie a 140 vasembernek.  – Új elemeket is emeltünk az állomások közé, ilyen például a FreeJump, ami egy 6 méter magas ugrótorony, ahonnan reményeink szerint minden csapattag le mer majd ugrani, hiszen ezért jár majd pont. De kialakítunk airsoft és exatlon pályát is, valamint forgóhordó, s számos olyan attrakció, amikről méltán reméljük, hogy népszerű lesz - mondta Fehér Ildikó, a humán és hatósági osztály ifjúsági referense.

A verseny feladatait délután 4 és 6 óra között minden érdeklődő kipróbálhatja az Erzsébet-téren. A Végvári Vasember Viadalt idén a Hősök koncertje és a középiskolások saját rap produkciója zárja.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.