Zala megyében az idén márciusban volt a legalacsonyabb az álláskeresők száma

facebook megosztás

Zala megyében az idén márciusban volt a legalacsonyabb az álláskeresők száma a korábbi évek azonos időszakával összevetve - tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal az MTI-t.    

Az év harmadik hónapjában 7446 álláskeresőt regisztráltak, ez a valaha mért legkisebb márciusi mérték a megyében - közölték.     

Zala megyében 5,7 százalék volt március végén a nyilvántartott álláskeresők aránya.     

A regisztrációban 600-zal kevesebb álláskereső szerepelt, mint egy évvel korábban, ugyanakkor 330-cal többen kerestek állást a kormányhivatal munkatársainak segítségével márciusban, mint februárban.     

A korábbi években is több száz fővel emelkedett márciusban a nyilvántartott álláskeresők száma: a növekedés legfőbb oka, hogy február végén az előző évről áthúzódó közfoglalkoztatási programok jelentős része befejeződik. Március elejétől - a korábbiaknál kisebb létszámmal - újra induló programok létszámfeltöltése folyamatosan történik.     

Az idén márciusban 1,6 ezren kerültek a nyilvántartásba, közülük mindössze százan kérték első alkalommal a felvételüket a regisztrációba. A nyilvántartott álláskeresők 7 százaléka, 514 fiatal volt márciusban regisztrált álláskereső: az év első 3 hónapjában 150 pályakezdő került újonnan a regisztrációba.     

A foglalkoztatók márciusban 400 nem támogatott új álláshelyet jelentettek be Zala megyében.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.