A 100 kanizsai tábor nagyjából felét ingyenesen vehetik igénybe a fiatalok

A 100 kanizsai tábor nagyjából felét ingyenesen vehetik igénybe a fiatalok – így fogalmazott Balogh László, a NagyON Kanizsa mai sajtótájékoztatóján. Az egyesület első gyakorlati lépésként összegyűjtötte a nagykanizsai táborozási lehetőségeket, az összeállítást a NagyON Kanizsa közösségi oldalán tekinthetik meg az érdeklődők.  

A pár napja megalakult egyesület kiemelt figyelmet fordít – egyebek mellett – a környezetvédelemre és a város ifjúságpolitikájára. Így első lépésként felmérték, hogy a legtöbb szülő a nyári szünet előtt maximum 6-7 táborról kap információt, pedig ennél jóval több lehetőség közül válogathatnának. Ez sokkal kisebb keresztmetszete annak, ami valójában létezik, hisz ez a szám valójában közel 100. S nem beszéltünk még azokról a táborokról, amikről nincs információnk. Maga az egyesületnek ez lenne a lényege, hogy összefogjuk a táborokat, és várjuk a táboroztatókat is, akik szeretnének gyermekeket bevonni a saját programjukba - fogalmazott Szakos Lilla, a NagyON Kanizsa egyik alapító tagja.


A NagyON Kanizsa tagjai egyaránt várják táboroztatók és táborozni vágyók jelentkezését is

A NagyON Kanizsa közösségi oldalán egyelőre 77 táboról találhatnak információt az érdeklődők, köztük helyet kaptak sportra, művészetre vagy éppen hagyományőrzésre fókuszáló rendezvények. – Probléma gyakran a szülők részéről, hogy mi legyen a gyermekkel nyáron. Van-e elég tábor? Egyesek szerint nincs… Mi, a NagyON Kanizsa alapítói, gyorsasággal utánajártunk, hogy mi a kanizsai helyzet. Ezt persze már meg lehetett volna tenni tavasszal is, de mi – frissen alakulván – most tettük meg. S tisztelettel jelentjük, hogy mintegy 100 olyan tábor létezik, amely elérhető - említette Balogh László, az egyesület alapító tagja.

A NagyON Kanizsa tagjai várják táboroztatók és táborozni vágyók jelentkezését is. A kezdeményezés célja, hogy minél több minőségi nyári programból válogathassanak a kanizsai és környékbeli családok.