A bor és a szóda találkozásának ünnepe

facebook megosztás

A bor és a szóda találkozásának ünnepe – ötödik alkalommal rendeztek Fröccsnapot Cserfőn. Az érdeklődők mintegy féltucat bort kóstolhattak szombaton az Antal Pince Borháznál. A rendezvény célja, hogy megismertesse az emberekkel a Kanizsa környéki borokat.  

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a cserfői fröccsnap, évről évre többen látogatják a rendezvényét. – Kíváncsi vagyok rá, mert még nem voltam ezen a rendezvényen. Márton-napi körmeneten mindig itt vagyok, de „fröccsön” még nem voltam, pedig szeretjük a fröccsöt - fogalmazott Tóth Árpád.


Ötödik alkalommal rendeztek Fröccsnapot Cserfőn (Fotó: Gergely Szilárd)

Tavaly több problémával is meg kellett küzdenie a környékbeli szőlősgazdáknak, de így is kiváló nedűket kóstolhattak a borbarátok az ötödik cserfői Fröccsnapon. Megvert bennünket a jég kétszer is. Így fele annyi termésünk lett, mint amennyi szokott. De minőségre azt tudom mondani, hogy jó, hála Istennek, ami megmaradt, azt meg tudtuk óvni annyira, hogy elég jó minőséget ki tudtunk hozni belőle - mondta az Antal Pince Borház tulajdonosa, Nagy Lajos.

Az érdeklődők – egyebek mellett - chardonnay, sauvignon blanc, olaszrizling, rozé és vörösborokat is kóstolhattak az idei Fröccsnapon.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.