A hét története

facebook megosztás

Ötödik alkalommal rendezték meg a cserfői szőlőhegyen a Fröccsnapot az Antal pince szervezésében. A szomszédságban található az ötletgazda, Gazdag Attila (jobbról) birtoka, aki nemcsak a pálinkakultúrát igyekszik erősíteni, hanem – például ezzel a programmal is – visszaadná a fröccs becsületét. A hétvégi program során arról is beszélt, többféle keverési arány létezik, ezek közül a legismertebb a kisfröccs, amelynél egy deciborhoz ugyanannyi szódát adnak. De vannak igazi különlegességek is, a Krúdy-fröccsben például 9:1 a keverési arány – a bor javára. Ám ismert ennek az ellentettje is, az pedig sóher néven fut. A környékbeli borászok egyöntetűen úgy vélték: nem számít bűnnek „vizezni” a bort, mármint ha azt szódával tesszük…

Fotó: Gergely Szilárd

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.