A könyv: ereklye, fegyver, varázsszer – elkezdődött a könyvhét

A 90. Ünnepi Könyvhét nagykanizsai programjai közt kötetbemutatók, író-olvasó találkozók és a gyerekeket megszólító, játékos rendezvények is szerepelnek.

Elkezdődött a 90. Ünnepi Könyvhét Nagykanizsán. A szervezők – a könyvtár, a Takács László Irodalmi Kör és az egyik könyvesbolt – idén a Deák tér helyett új helyszínen, az Ady-korzón várják az olvasni szerető kanizsaiakat.

A rendezvénysorozatot Balogh László, a humán bizottság elnöke nyitotta meg csütörtökön. Mint mondta: aki egyszer megszerette az olvasást, nem lesz unatkozó ember soha.


A rendezvénysorozatot Balogh László nyitotta meg. Mellette balról jobbra: Kardos Ferenc, a könyvtár igazgatóhelyettese, M. Kovács Ildikó, a TALK elnöke és Fa Ede költő (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

– A könyvekben minden kérdésre megvan a felelet – fogalmazott Balogh László. – A könyv ilyen mindennapi csoda. Ezt az ereklyét, fegyvert és varázsszert kezébe kell adni útravalóként minden fiúnak és lánynak. Digitális korunkban is felmutathatók azok az értékek, amelyek a funkcionális analfabetizmus ellen hatnak. Úgy nevezett információs társadalomban élünk, amelyben a legfőbb és legjobb információhordozó még mindig a könyv.

A könyvhéten – csütörtökön, pénteken és hétfőn – az érdeklődők nemcsak válogathatnak az idei rendezvénysorozatra megjelent újdonságok közül, hanem találkozhatnak a városban és annak környékén élő, alkotó szerzőkkel, a TALK tagjaival is. Kötetbemutatók szintén lesznek, emellett a szervezők az Ady- és a Pék Pál-emlékév apropóján is készülnek programokkal.

A részletes programot ITT találja.