A letenyei járás pedagógusait köszöntötték Kerkaszentkirályon

facebook megosztás

A letenyei járás pedagógusait köszöntötték Kerkaszentkirályon. Az ünnepségen a letenyei önkormányzat által alapított „Tanító öröksége” díjat is átadták. Az elismerést Csökölyné Tóth Ágota, a letenyei óvoda pedagógusa kapta.

Egy szál rózsával köszöntötték az érkező pedagógusokat a rendezvényen. A Nagykanizsai Tankerületi Központ, a Dél-Zala Murahíd Letenye Térségi Társulás Kerkaszentkirályon tartotta járási pedagógusnapi ünnepségét. A köznevelésben dolgozókat a muraszemenyei diákok vidám műsorával lepték meg. A pedagógusokat az ünnepségnek helyet adó Kerkaszentkirály polgármestere is köszöntötte. – Kedves, Kollégák! Engedelmet kérek a megszólításért, de én magam is pedagógus végzettségű vagyok – csak hát az élet egy kicsit máshogy alakult és ezért elkerültem erről a pályáról. Moldova után szabadon, akit az iskola illata egyszer megfogott, az lélekben örökre pedagógus marad és ezt nemcsak szólamként mondom, hanem úgy is, hogy ahányszor alkalmam volt és bekerültem egy ilyen közegbe, hatalmas nosztalgiám volt mindig is – mondta Pál Zoltán, Kerkaszentkirály polgármestere.

Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója hangsúlyozta: a pedagógusok nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a fiatalok életében, ezért szükség van arra, hogy időnként maguk is emlékezzenek és megfogalmazzák munkájuk, hivatásuk lényegét. – Nemcsak arról van szó, hogy a pedagógus ismeretekkel, ki-ki tantárgyának megfelelően például a reformkor irodalmával, a magyar- és a világtörténelem sarkalatos évszámaival, a halmazelmélettel vagy leendő szakmájuk fogásaival gazdagítja a diákokat. A jó pedagógus az életre, az emberi értékekre nevel. A szívével lát és nem csak az értelmével.

A járási pedagógusnapi ünnepségen a „Tanító öröksége” díjat is átadták. A letenyei önkormányzat által alapított elismerést a színvonalas és gyermekcentrikus oktató-nevelő munkát végző, valamint a település közéletében meghatározó szerepet betöltő óvodapedagógusoknak és pedagógusoknak ítélik oda. A díjat ezúttal Csökölyné Tóth Ágota, a letenyei óvoda pedagógusa kapta példaértékű szakmai munkájáért.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.