Alaposan betintázott az a nagykanizsai nyugdíjas, aki tavasszal fellökött egy motorost Kanizsán, majd elhajtott

facebook megosztás

Részeg volt, mint az albán szamár – a közmondás pontosan illett arra a 72 esztendős, nagykanizsai nyugdíjasra, aki idén tavasszal súlyos fokú alkoholos befolyásoltság mellett ült a volán mögé. Eztán nem elég, hogy fellökött egy motorost, de még el is hajtott a helyszínről. A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől érdeklődtem.

Egy 72 éves, nagykanizsai férfi 2019. április 1. napjának délutánján, Nagykanizsán, a Hevesi úton közlekedett ittas állapotban Fiat Panda típusú személygépkocsijával, a Kodály Zoltán út irányából a Bartók Béla út felé. Amikor a járművel a Hevesi út 2. számú épület előtti útszakaszhoz ért, ittasságából eredő figyelmetlensége és a követési távolság be nem tartása miatt hátulról nekiütközött az előtte, vele azonos irányban haladó és forgalmi okból lassító Yamaha Aerox típusú segédmotoros kerékpár hátsó részének, amelyet egy fiatalember vezetett.

A segédmotor felborult, a fiatalember pedig az úttestre esett. A gépkocsit vezető férfi az ütközést követően megállt. A fiatalember az úttestről felkelve odalépett a jármű jobb első ajtajának ablakához és mutatta a jármű vezetőjének, hogy álljon félre, a férfi azonban őt balról kikerülve, elhagyta a helyszínt anélkül, hogy meggyőződött volna arról: a motoros a baleset következtében megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorult-e. A fiatalember a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az idős férfit a rendőrök hamar elfogták, és megállapítást nyert, hogy a terhelt vérében a cselekmény elkövetésekor 3,1-3,32 (súlyos fok) ezrelék közötti alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette valamint ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat a 72 esztendős nagykanizsai férfi ellen.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.