Ápolót vert, buszmegállóban, kocsmában balhézott egy garázda párocska Zalaegerszegen

facebook megosztás

Kocsmában és buszmegállóban balhéztak ittasan, sőt, a lerészegedett nő még egy neki segíteni akaró ápolót is bántalmazott. Ez a gyors mérlege annak a garázda párocska ámokfutásának, akik ellen a napokban emeltek vádat a zalaegerszegi ügyészek: a részletekről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Balhé a buszmegállóban

Egy 38 éves, zalabéri nő (az I. rendű terhelt), és 51 éves zalaegerszegi párja (a büntetőügy II. rendű vádlottja) 2018. július 18. napján, 14 óra 35 perc körüli időben Zalaegerszegen, a Bazita út 1. szám alatti „Bazita elágazó” megállóhelyen lévő buszmegállóban tartózkodtak – ittas állapotban –, amikor a megállóhoz érkezett egy buszra váró idősebb nő. A terheltek a padon foglaltak helyet, az ülésekhez volt támasztva kettő kerékpár is.

A buszmegállóba érkező, idősebb nő szóvá tette, hogy a kerékpárok elfoglalják a helyet, így nem tud leülni, mire rövid szóváltást követően a II. rendű vádlott férfi odébb helyezte a kerékpárját, így a nő is el tudott helyezkedni az egyik ülésen. Ekkor azonban, a páros nőtagja hirtelen felpattant, majd indulatosan kiabálni kezdett a nővel, miközben kezeivel hevesen gesztikulálva közeledett felé. A kialakult helyzetet látva, egy, szintén a buszmegállóban várakozó férfi rászólt a terheltekre: közölte velük, hogy amennyiben hozzányúlnak a nőhöz, úgy rendőrt hív, majd a megtámadott nő és az I. rendű terhelt közé állt, karját védelmezőleg a nő elé tartva. Néhány pillanat múlva a garázda páros nőtagja a buszváró fülke sarkába lökte a férfit, majd a II. rendű terhelt torkon ragadta őt, miközben a 38 éves, zalabéri nő a férfi arcát kezdte karmolni. Dulakodás alakult ki közöttük, majd a II. rendű terhelt kirángatta a férfit a fülke sarkából és kilökte az útra, ahonnan nehézkesen sikerült csak felállnia.

Ekkor érkezett be a buszváróba a 30-as jelzésű, helyi járatú autóbusz, amelyre a sértettek is felszálltak. Beszámoltak a támadásról, és megkérték a járatot vezető buszsofőrt, hogy értesítse a rendőrséget. A buszsofőr felvette a kapcsolatot a forgalmi irányítóval, aki bejelentést tett a rendőrségen a történtekről. A busz ajtajának becsukását követően a terheltek a buszmegállóból szidalmazták a sértetteket, majd az I. rendűként megvádolt, zalabéri nő az autóbusz ajtaját kezdte el rugdosni, valamint a busz oldalát is többször megütötte. Cselekményének az időközben helyszínre érkező rendőrök többszöri felszólítása vetett csak véget. A sértett férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a garázdálkodó páros támadásától.

Balhé a detoxikálóban

2018. augusztus 30. napján, 20 óra 10 perckor az Országos Mentőszolgálat munkatársai – ittassága miatt – beszállították a 38 éves, zalabéri nőt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Sürgősségi Traumatológiai ambulanciájára. Az osztályra történt felvételét követően a lerészegedett, I. rendű terhelt a folyosón, egy hordágyon került elhelyezésre, amikor hirtelen agresszívvá vált, majd kiabálni, káromkodni kezdett: az ágyat rugdosta, és távozni akart a kórházból. Ekkor egy segédápoló és egy ápolónő a terheltet – 20 óra 30 perc körüli időben – a hordágyon betolta a sokktalanító helyiségbe, azzal a céllal, hogy korlátozó intézkedést alkalmazzanak vele szemben. A segédápoló és az ápolónő egyszerre kezdte meg az ittas nő kezeinek a rögzítését, amikor az hirtelen kirántotta jobb kezét a szorításból, majd azzal több ízben megütötte a segédápoló bal könyökhajlatát, valamint több alkalommal rúgott a segédápoló felé, rúgásai azonban célt tévesztettek. A segédápoló, aki közfeladatot ellátó személynek minősül, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Balhé a presszóban

Az I. rendű terhelt 2018. október 31. napján, 17 óra 15 perc körüli időben, ittas állapotban jelent meg a zalaegerszegi Pertu presszóban, ahonnan korábbi, agresszív viselkedése miatt ki volt tiltva. A pultosnő ezen okból nem volt hajlandó a terheltet kiszolgálni, távozásra szólította fel, melynek a zalabéri nő zúgolódva ugyan, de eleget tett. Azonban néhány perc elteltével ismét berontott a presszóba, és magából kikelve káromkodni kezdett. A pultos ekkor kitessékelte a lerészegedett terheltet a presszóból. A 38 éves nő kifelé menet megállt az ajtó előtt, ahol tovább kiabált, majd egy ízben belerúgott a bejárati ajtóba, melynek eredményeként annak jobb alsó üveg ablaka kitörött. Az I. rendű terhelt cselekménye folytán az ajtóban 2.000,- Ft kár keletkezett.

Mindezek miatt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a zalabéri nő ellen, míg 51 éves társa esetében garázdaság vétsége a vád.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.