Dr. Sorok Norbert, Zala megye törvényszékének elnöke lesz a tárlatvezető a zalaegerszegi Múzeumok Éjszakáján

Nem csak Dél-Zalában, de a megyeszékhelyen is érdekes programokkal várja az igazságszolgáltatás az „éjszakai” látogatókat 2019. június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján. Illusztris tárlatvezető kalauzolja majd az érdeklődőket: a Zalaegerszegi Törvényszék elnökével, dr. Sorok Norberttel találkozhatnak majd azok, akik szeretnének végigsétálni a törvényszék ódon falai között…


Dr. Sorok Norbert

Este hat órától, majd 21.30–tól kezdődően lehet az elnök által vezetett tárlat-megtekintéseken részt venni, illetve egy 25 perces humoreszk-előadás kezdődik majd 20.30-tól, „Nekem nem imponál” címmel a Hevesi Sándor Színház művészeinek az előadásában (figyelem: a darab megtekintése előzetes regisztrációhoz kötött!).

Ezen kívül, az este folyamán ingyenesen megtekinthető, folyamatos programokkal várja megyénk törvényszéke az érdeklődőket. Lesz fotózkodás korhű ruhákban, „testközelből” tekinthetik meg a látogatók a zalaegerszegi börtön rabomobilját, de akár egy börtöncellát is. Ezen kívül bíróságtörténeti kiállítás, és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának saját gyártású kisfilmje is szerepel még a Múzeumok Éjszakájának kulturális palettáján.

Papp Attila