Elballagtak a Kiskanizsai Általános Iskola nyolcadikosai

Elballagtak a Kiskanizsai Általános Iskola nyolcadikosai. Az ünnepségen Molnár István igazgató azt mondta: a kitűzött céloktól semmilyen nehézség és kihívás nem tántoríthat el – ezek leküzdéséhez a gyermekévekből, a szülői szeretetből, az iskola szellemiségéből és a diákévek alatt kötött barátságokból lehet erőt meríteni.

Diákéveik minden fontos helyszínét felkeresték a ballagók a kiskanizsai iskolában. Többek szemébe könny szökött az emlékek felidézésekor.

– Ennél jobb iskolát el sem tudtam volna képzelni. Hiába nem tartozik a nagy városi intézmények közé, rengeteg élményben volt itt részem. Ha tehetik, ide írassák a szülők a gyereküket, mert hatalmas a szeretet a tanárok, valamint a diákok között egyaránt – mesélte Horváth Panna.


Két osztály ballagott a kiskanizsai iskolából

A diákok azt mondták, a későbbiekben is jó szívvel gondolnak vissza egykori iskolájukra és tanáraikra.

– A nyolc évből hét és fél évig viseltem az iskola terheit, mint minden diák. Viszont a második félévben, amikor már készültünk a ballagásra, a búcsúzásra a tanárainktól és az itt dolgozóktól, szerintem mindannyiunkban felmerült az az érzés, hogy mégis csak jó volt ez a nyolc év, ami emlékezetes marad és örök életre szól – vélekedett Orsós Szilárd Ádám.

Az ünnepségen Molnár István intézményvezető azt mondta: bármilyen kihívással is találják szemben magukat a diákok, a korábbi kiskanizsai iskolások példájából, valamint a szülők és a tanárok szeretetéből mindig erőt meríthetnek.

– Azt gondolom, jó útravalóval tudjuk őket a középiskolákba bocsátani, és reméljük, hogy sikeresek lesznek, s öregbítik ennek az iskolának a hírnevét. Abban is bízunk, hogy majd a gyerekeikkel is találkozhatunk itt évtizedek múlva, hiszen az ő szüleik jó része is idejárt – mondta Molnár István intézményvezető.

Az intézménytől ma mintegy negyven ballagó köszönt el, szombaton pedig a többi diáktárs búcsúzik az iskolától, de ők csak a vakáció idejére.