Ellopta ismerőse nyertes TippMix szelvényét egy 21 éves fiatalember

Ismerőse nyertes TippMix szelvényét lopta el egy 21 esztendős fiatalember: a bűnügy részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője adott rövid tájékoztatást.

A most megvádolt, 21 éves, döbrőcei fiatalembernek az ismerőse 2018. március 21-én, 100.000,-Ft alaptéttel adott fel egy TippMix szelvényt Zalaegerszegen, a Tesco áruház lottózójában az ő jelenlétében, és tanácsai mellett, így a megtett fogadással a terhelt tisztában volt.

2018. március 31-én, amikor a sértett a terhelttől érdeklődött a megtett tipp eredményessége felől, a terhelt szándékosan arról tájékoztatta a sértettet – tévesen –, hogy a szelvény nem nyert. Ezt követően a terhelt, 2018. április 1-én kora délután Felsőrajkon, a sértett személygépkocsijából eltulajdonította a nyertes TippMix szelvényt, majd 2018. április 2-án, Zalaegerszegen felvette a sértettet illető 210.000,- Ft összegű nyereményt. Ezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat ellene a megyeszékhely járásbíróságán.

Papp Attila