Évadzáró

Évadzáró összejövetelét tartotta a napokban a Király Női Klub. A Patikák, történetek, gyógyszerészeti emlékek című előadás a múltba vezetett.

Színes, érdekes évadot zárt a Király Női Klub, számos ismeretterjesztő, telt házas előadással. - Számunkra is hihetetlen, de már ez volt a 4. évad, hogy a Király Női Klub előadásai zajlanak. Májusban nem tudtunk előadást tartani bizonyos okok miatt, de jöttek az emberek a gyógyszertárba, hogy akkor nem lesz előadás? Tehát van egy olyan érdeklődés az emberekben, ami úgy látom, ebben a négy évben kinőtte magát. Már várják, és van egy stabil közösség, amelynek igénye van arra, hogy egy kicsit többet adjunk azon túl, hogy eljön a gyógyszertárba, és váltunk két szót – fogalmazott dr. Némethné Dr. Ignácz Andrea a Király Női Klub vezetője.

A patikatörténetek egyben családok és életutak krónikája is. - Eleve a gyógyszerészet története nem igazán ismert, amire nagyon büszkének kell lennünk, az a Fekete sas patika berendezése. Talán ez még ismertebb a múzeumba látogatóknál, hiszen külön teremben mutatjuk be az officináját. Eredeti üvegeket, tégelyeket lehet látni, de készíttettünk műtárgy másolatokat is – hangsúlyozta Kunics Zsuzsanna, a Thúry György Múzeum történész-muzeológusa.

Az előadáson több gyógyszerész dinasztia történetével is megismerkedhettek az érdeklődők.