Főszerepben a természet és a növényvilág

facebook megosztás

Már a pénteki záróelőadásra készülnek az olvasótábor részt vevői. A tábor hétfőn indult, az elmúlt napokban pedig számos programon vehettek részt a fiatalok. – Nekem a gólyalábazás tetszett, meg a kézműveskedés. Igazából nekem az összes program tetszett, de ha egyet ki kéne emelni, akkor az a gólyalábazás – árulta el Mihácsi Norina. A tábort 2005 óta rendezik meg az általános iskolás korosztálynak. A szervezők szerint fontos, hogy minden évben tartalmasan töltsék el az időt, de azért némi szabadságot is hagyjanak a fiataloknak.

– Én nem tudom, hogy mi hozza őket. Talán a jókedv hozza őket. De az is, hogy sokféle dolog van. Ezért sokfelől lehet olyan pillanatot találni a gyereknek az itt töltött idejében, ami élvezetet jelent neki, és akkor azért érdemes eljönni. Talán ez a titka a dolognak – fogalmazott Kardos Ferenc, a Halis István Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.


Már a pénteki záróelőadásra készülnek az olvasótábor részt vevői

Idén a természet és a növényvilág kapta a főszerepet a táborban. A témához kapcsolódóan egyebek mellett a fafajtákkal is megismerkedtek, de a gyerekek azt is megtanulták, hogy hogyan keressenek róluk információkat a könyvtárban. – Én azért jelentkeztem, mert már kétszer is voltam itt, és nagyon tetszik, hogy mindig van egy témája a tábornak. Sok mindent tanulunk róla és vicces programok is vannak – mondta Kis Eszter Csenge. Az olvasótábor népszerűségét bizonyítja, hogy már tavasszal elfogytak a helyek és évről évre sokan térnek vissza. A jövő héten pedig ismét gyerekzsivajtól lesz hangos a könyvtár, hiszen újabb turnus indul.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.