Generációk napja

Generációk találkoztak a Bajcsai Nyugdíjasklub programján. A vadászháznál rendezett összejövetelen nagyszülők, szülők és unokák töltöttek el egy kellemes napot. A rendezvényt már negyedik alkalommal tartotta meg a településrész lakóit összefogó és összekovácsoló egyesület.


A bajcsai klubtagok és családtagjaik estébe hajlóan élvezték egymás társaságát

Ezúttal is jókedvűen telt az immár hagyományos generációs nap. A bajcsai nyugdíjasklub és a dalkör tagjai rendszerint itt beszélik meg, mi minden vár még a csapat tagjaira a következő hónapokban. Ők nem tartanak nyári szünetet, aktívan töltik a legmelegebb időszakot is. – Olyan jó rendezvények vannak, hogy muszáj működni, különben kimaradunk sok mindenből. Sok helyre hívnak bennünket, a dalkört is, és már a nyugdíjasokat is bevontuk ezekbe a rendezvényekbe. Most legutóbb Nagyrécsén voltunk a nyugdíjasokkal fellépni, élvezik a műsorunkat. Aztán a Csónakázó-tónál léptek fel nagy sikerrel, holott esett az eső, de nagy tapsot kaptak a nyugdíjasaink. Tehát muszáj dolgozni, különben akkor nem élünk – mondta Marczin Jenőné, a Bajcsai Nyugdíjasklub  és a Rezedák Dalkör vezetője.

A rendezvényen a város nyugdíjas csapatai és az idősügyi tanács is képviseltette magát. – Régi nyugdíjasok, amikor találkoznak, a hangulat fenomenális. Egyik vonzza a másikat, egyik nevet, a másik már utána megy. Mindig van valami csattanója, valami olyan kis mondása, amitől ők jól érzik magukat, tehát a kedvük nagyon jó, vidámak, és nem negatív emberekkel vagyunk körülvéve náluk, ez egy nagyon pozitív gondolkodású kis csapat – vélekedett Karosi Lászlóné, az idősügyi tanács alelnöke.

A bajcsai klubtagok és családtagjaik, vagyis a generációk estébe hajlóan élvezték egymás társaságát a településrész szomszédságában lévő vadászház udvarán.