Holnap kezdődik a tárgyalása a galamboki B. Zoltánnak, aki úgy fellökött egy embert, hogy az belehalt

B. Zoltán 2018. november 3. napján, minden előzmény nélkül lökte fel Galambokon egyik ismerősét, aki fejét a betonba verte, amitől olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy másnap reggelre elhunyt. A férfit holnap viszik először a Zalaegerszegi Törvényszék dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanácsa elé, ahol a bíróság az előkészítő ülés keretén belül hallgatja majd ki a történtekről.


Fotó: police.hu

A vád szerint a39 esztendős vádlott 2018. november 3-án, a galamboki otthonában elfogyasztott 4 üveg sört, majd, már ittas állapotban indult el a falu egyik presszójába. B. Zoltán itt találkozott össze – 15 óra 30 perc körüli időben – a sértettel: a két férfi régóta ismerte egymást, viszonyuk baráti volt, nem volt köztük konfliktus.

Miközben elhaladtak egymás mellett, a vádlott két kézzel, nagy erővel meglökte a sértettet, aki emiatt hátraesett, s a feje a betonnak csapódott. B. Zoltán kikerülte az eszméletlen férfit, majd hátra sem nézve bement a presszóba. A szemtanúk a magához térő sértetthez siettek, aki azonban elutasította, hogy mentőt hívjanak hozzá, s hazament. Otthon fájlalta a fejét, borogatást tett rá, majd elaludt. Másnap reggel testvére nem tudta felébreszteni, ezért segítséget hívott, de a kiérkező háziorvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A Zala Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntettével – büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés – vádolta meg a 39 éves, galamboki férfit: sorsáról megyénk törvényszékén döntenek majd.

Papp Attila