Ismét táboroznak a kortárssegítők

Ismét táboroznak a kortárssegítők. A diákok egy hetet töltenek el a már jól bevált helyszínen, Kistolmácson, ahol játékos formában ugyan, de gyakorlati és elméleti tudással is gazdagodnak, hogy önmagukon és másokon is segíteni tudjanak. 


A táborban 25 kanizsai diák vesz részt, ők 8. és 9. évfolyamosok a város általános és középiskoláiban

A legfontosabb célkitűzés az, hogy értő, odafigyelő, egymásra és önmagukra vigyázó embereket neveljenek ebben a táborban – mondta el a Kanizsa Televízió Híradójának kérdésére a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának vezetője. Bükiné Papp Zsuzsanna hozzátette, olyan fiatalokat szeretnének látni, akik amellett, hogy megismerik önmagukat, felismerik a veszélyhelyzetet, de nem csak azt, ami rájuk, hanem azt is, ami a társaikra is veszélyes. – Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy ez nem egy oktató tábor. Ez egy olyan képző tábor, ahol nem előadásokon keresztül tanulják meg, amit át szeretnénk adni, hanem saját élményeiken keresztül szerzik meg az ismereteket. Rengeteg játékkal, élménnyel, különböző technikákkal sajátíttatjuk el velük azt, hogy hogyan tudnak segíteni önmagukon és másokon – fogalmazott Bükiné Papp Zsuzsanna alezredes, a ZMRFK bűnmegelőzési alosztály vezetője.

Nagy Zoltán ezredes a tábor megnyitóján úgy fogalmazott, magasztos és nagy dolog másokért tenni. – Azt kérem tőletek, hogy érezzétek azt a felelősséget, ami egy ilyen kortárs táborral jár. Mert amit most itt elsajátítotok, azt majd használnotok kell, élesben, az emberek között. És hosszabb időn keresztül tartozhattok az ország egyik legnépesebb családjához, a rendőrséghez – mondta el Nagy Zoltán, a ZMRFK bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósult táborban összesen 25 kanizsai diák vesz részt, ők 8. és 9. évfolyamosok a város általános és középiskoláiban.