Jön a Giro Kanizsára!

Hivatalossá vált, hogy a jövő évi – a világ egyik legjelentősebb „háromhetese” keretében – a Giro d'Italia országúri kerékpáros körverseny nemzetközi nagyágyukat is felvonultató mezőnye Nagykanizsát is érinti tehát - 2020-ban. Sőt, nem csupán áthalad, de a harmadik szakasz befutója is a dél-zalai városban lesz.


Ennél minden bizonnyal látunk még részletesebb térképet is az olasz kerékpáros körverseny magyarországi "vendégeskedéséről", ami biztos, hogy jövőre a Giro d'Italia mezőnye Nagykanizsára is ellátogat

Illusztráció: Giro Hungary 2020/facebook

Az olaszországi szervezők is már jó ideje alkalmazzák azt az „eljárást”, hogy az 1909-ben alapított versengés egyes - legkézenfekvőbb módon a nyitó -szakaszait a „Csizmán” kívül rajtoltatják el. Már korábban ismertté vélt, hogy jövőre Magyarország is csatlakozik a „társrendező” országok sorához, mi több, a magyar fél három szakasz megrendezésének lehetőségét is megkapta. Ezen három szakasz közül az első a fővárosi prológ lesz 2020. május 9-én, a második etap a Budapest – Győr közötti távot takarja május 10-én, hogy 2020. május 11-én a mezőny Székesfehérvárról induljon és a Balaton-felvidéket bebarangolván a befutóhoz már Zalában, a megyén belül is Nagykanizsán érkezzen!

Nem akármilyen szint egy ilyen versenyen, mint a Giro - ráadásul nem is olasz helyszínként – szerepet vállalni, Nagykanizsa városa ezzel egy valódi sportvilágbeli „brand” részévé vált azzal, hogy jövő év májusának első felében az olasz országúti kerékpáros körversenyt, egyben annak mezőnyét vendégül láthatja.

P.L.